DNA lisäosat

DNA Terveys -lisäosat

Täydennä DNA Terveys -testiäsi lisäosilla.

DNA Terveys -lisäosat antavat yksilöllistä tietoa juuri sinua kiinnostavista osa-alueista. Mikäli sinulla ei vielä ole DNA Terveys -testiä, tilaa haluamasi lisäosat DNA Terveys -testin tilauksen yhteydessä verkkokaupastamme.

Mikäli olet jo tehnyt DNA Terveys -testin (vuonna 2020 tai sen jälkeen, aikaisemmalta nimeltään testi on ollut DNA Terveys ja hormonit), voit tilata lisäosia täältä ilman uutta näytteenottoa. Sinun tulee vain ilmoittaa lisäosia tilatessasi ensin DNA Terveys-testin viitenumero (löytyy DNA-raporttisi kansilehdeltä) sekä sähköpostiosoite, jota käytit tilatessasi ensimmäisellä kerralla.

Tärkeää! Mikäli käytät nykyisin uutta sähköpostiosoitetta, ilmoita se ystävällisesti meille sähköpostilla osoitteeseen info@nordicgenex.com, niin päivitämme sen rekisteriimme. Tämän jälkeen lisäosien tilaaminen onnistuu vaivatta.


Yliherkkyys / 50 €

Lisäosassa tarkastellaan geenivariaatioitasi, jotka tutkimusten mukaan altistavat muun muassa myrkkyjen, kemikaalien ja homeen vaikutuksille.

Geeniperimälläsi on olennainen vaikutus yliherkkyyksiin. Tyypillisimmin yliherkkyydet ilmenevät ihon tai limakalvojen oireiluna. Lisäksi yliherkkyyteen liitetään neurologisia oireita kuten päänsärkyä, huimausta, väsymystä ja erilaisia kiputiloja. Yliherkkyys- lisäosassa tutkimme niitä geenivariaatioitasi, jotka vaikuttavat kehosi puolustus- ja säätelyjärjestelmiin.


Keliakia / 50 €

Lisäosassa tutkitaan geenivariaatioita, joiden on tutkimusten mukaan todettu lisäävän keliakiaan sairastumisen riskiä.

Keliakia ilmenee pääasiassa suolistossa, mutta joskus se voi ilmetä myös iholla. Keliakia voi olla oireeton jopa vuosia, tai se voi aiheuttaa oireilua jossain vaiheessa elämää. Keliakia ei aiheudu ainoastaan yhdestä, yksittäisestä geenivariaatiosta. Sen vuoksi tutkimme useita eri geenivariaatioita, joilla on tutkimusten mukaan todettu keliakian riskiä lisääviä vaikutuksia.


Hormoniaineenvaihdunta / 50 €

Lisäosassa perehdytään estrogeeni- ja testosteroniaineenvaihduntaan, joilla on erittäin suuri vaikutus terveyteen sekä naisilla että miehillä.

Häiriöt hormoniaineenvaihdunnassa sekä epäterveelliset elämäntavat, ikä ja ympäristötekijät voivat aiheuttaa hormonitasojen muutoksia. Hormonitasojen muutokset puolestaan voivat aiheuttaa erilaisia oireita ja terveydellisiä ongelmia.

Tämä lisäosa sisältyy automaattisesti DNA Terveys -testiin eli tilatessasi DNA Terveys -testin, sinun ei tarvitse tilata tätä erikseen.


Rasva- ja sokeriaineenvaihdunta / 50 €

Lisäosan avulla saat suosituksia juuri sinulle parhaiten sopivien rasvojen ja hiilihydraattien määrästä ja laadusta.

Aineenvaihdunnassa ravintoaineitasi muokataan saadaksesi energiaa ja rakennusaineita solujen käyttöön. Rasva- ja sokeriaineenvaihdunta ovat vahvasti sidoksissa toisiinsa, ja niiden tasapainon järkkyminen voi johtaa erilaisiin häiriötiloihin kuten painonnousuun ja siihen liittyviin ongelmiin.


Farmakogenetiikka / 80 €

Farmakogenetiikan lisäosa sisältää geeniperimääsi pohjautuen lääkevasteet yleisimmille lääkeaineille.

Lääkkeiden metabolia elimistössä voi vaihdella yksilötasolla huomattavasti. Jotkin lääkkeet voivat vaikuttaa nopeammin tai hitaammin, ja joillakin lääkkeillä voi olla suuriakin sivuvaikutuksia. Testistä saadun tiedon avulla voit varmistaa lääkärisi kanssa lääkkeiden soveltuvuuden juuri sinulle.


APOE, Alzheimerin taudin riski / 50 €

Tämä lisäosa antaa arvokasta tietoa rasva-aineenvaihduntaan liittyvistä geeneistäsi, joilla on olennaisin rooli alttiudessa Alzheimerin taudin syntyyn.

Alzheimerin tauti on yleensä hitaasti ja tasaisesti etenevä muistisairaus, jonka oireet aiheutuvat tiettyjen aivoalueiden vaurioista. Alzheimerin tauti voi puhjeta myös elintapasairautena tai vakavan päähän kohdistuvan iskun seurauksena, vaikka sinulla ei olisikaan epäedullista geenivariaatiota. Vaikka sairastumisen tarkkaa syytä ei tiedetä, on kuitenkin huomattu, kuinka terveellisillä elämäntavoilla voi olla vaikutusta taudin ennaltaehkäisyssä.


Ihoterveys / 50 €

Tämän lisäosan avulla saat omaan geeniperimään perustuvia ihoterveyttäsi tukevia hoito-, ravinto- ja lisäravinnesuosituksia.

Saat raportissa selkeän analyysin ihosi hyvinvointiin liittyvistä ja huomioitavista seikoista. Raportti sisältää myös yksilölliset, ihoterveyttäsi tukevat ravinto- ja lisäravinnesuositukset.


Immuniteetti / 50 €

Tällä lisäosalla saa tietoa siitä, miten voit tukea omaa immuunipuolustusjärjestelmääsi sekä vahvistaa vastustuskykyäsi elämäntavoilla ja oikeanlaisella ravinnolla.

Geenit ohjaavat immuunijärjestelmän toimintaa. Testissä tarkastellaan geenivariaatioita, joilla on todettu yhteys immuunipuolustusjärjestelmäsi toimintaan eli siihen, miten vastustuskykysi toimii ja suojaa sinua erilaisilta toksiineilta, viruksilta ja muilta haitallisilta mikro-organismeilta. Tästä testistä saamiesi yksilöllisten suositusten avulla voit tukea immuunijärjestelmääsi sen taistelussa taudinaiheuttajia vastaan.


Silmäterveys / 50 €

Silmien terveystestissä tutkimme geenisi, joiden toiminta tutkitusti liitetään erinäisiin yleisimpiin silmäsairauksiin.

Testistä saamiesi yksilöllisten suositusten perusteella voit muuttaa elämäntapojasi paremmin silmäterveyttäsi tukeviksi. Opit muun muassa sen, millaisella ravinnolla ja ravintolisillä parannat ja ylläpidät silmiesi terveyttä. Suosittelemme sinun jakavan testituloksesi myös henkilökohtaisen silmälääkärisi kanssa, jolloin hän voi huomioida geneettisen perimäsi silmäterveytesi hoidossa.


Vitamiinit ja mineraalit / 80 €

Tiedätkö, kuinka geeniperimäsi vaikuttaa kykyysi hyödyntää ravinnosta ja lisäravinteista saamiasi vitamiineja ja mineraaleja?

Testissä käydään läpi, miten pystyt geeniperimäsi myötä luontaisesti hyödyntämään ravinnosta ja lisäravinteista saatavia eri vitamiineja ja mineraaleja. Testin lisäksi suosittelemme verikoeanalyysin tekemistä nykytilanteen kartoittamiseksi.


Histamiini / 80 €

Histamiini-testin avulla voit valita oikeanlaisen ruokavalion ja lisäravinteet mahdollisen histamiini-intoleranssin aiheuttamien oireiden lievittämiseksi.

Histamiini on elintärkeä välittäjäaine aivoissa, ja se säätelee muun muassa tulehduksia, mahahapon eritystä ja hermoston toimintaa. Histamiinitasapaino on tärkeä, koska epätasapaino voi aiheuttaa esimerkiksi allergioita, migreenipäänsärkyä, nokkosihottumaa, psoriasista, kohonnutta mahahapon eritystä, astmaa ja matalaa verenpainetta. Geneettisillä ominaisuuksilla on merkittävä vaikutus siihen, miten hyvin kykenet pilkkomaan histamiinia.


Pitkäikäisyys – Longevity / 80 €

Pitkäikäisyys-lisäosassa käydään läpi geenejä, jotka tutkimusten mukaan liittyvät pitkäikäisyyteen. Pitkäikäisyyteen liittyvät geenit ja elintavat ovat vahvasti yhteydessä toisiinsa, ja ne puolestaan liittyvät olennaisesti myös stressivasteeseen.

Ikääntymisprosessiin vaikuttavat vanhemmiltamme perityt geenit, syntymä- ja elinympäristö sekä elintapamme. Ympäristötekijöiden vaikutus ikääntymisprosessiin voi riippua geeneistämme. Ikääntyminen on monimutkainen prosessi, joka ilmenee usein alhaisena energiatasona, heikentyneenä fysiologisena aktiivisuutena ja stressistä johtuvan homeostaasin menetyksenä. Nämä kaikki voivat johtaa sairauksien ja kuolleisuuden riskin lisääntymiseen.

Lääketieteen viimeaikainen kehitys ja lisääntynyt monipuolisten ravintoaineiden saatavuus ovat pidentäneet merkittävästi ihmisten keskimääräistä elinikää maailmanlaajuisesti. Testiraportista saat yksilöllisiä suosituksia elintavoista, ravinnosta ja lisäravinteista, joilla voit tukea pitkäikäisyyttä ja mahdollisesti hankkia lisää terveitä elinvuosia.


Uni / 80 €

Tämä lisäosa sisältää geenejä, joilla on tutkimuksissa havaittu olevan yhteys uneen, unen laatuun ja unen eri häiriöihin. Uni on yksi tärkeimmistä terveyden ja palautumisen peruspilareista, ja tuntemalla geeniperimäsi pystyt paremmin huolehtimaan laadukkaasta unesta ja siten edistämään myös kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Testissä tarkastellaan uneen vaikuttavia geenejä ja substansseja, sekä näiden yhteyttä erilaisiin unihäiriöihin kuten unettomuuteen ja uniapneaan. Raportti antaa sinulle yksilöllistä tietoa unen laatuun, kestoon ja rytmiin vaikuttavista tekijöistä, sekä auttaa ymmärtämään eri aineiden, esimerkiksi kofeiinin, yksilöllisiä vaikutuksia uneen ja nukkumiseen. Tulosten pohjalta testi antaa sinulle muun muassa ravitsemukseen, elämäntapoihin ja lisäravinteisiin liittyviä suosituksia, joiden avulla pystyt tukemaan unen laatua sekä ehkäisemään mahdollisten unihäiriöiden syntyä.


Sport / 80 €

Aktiivikuntoilijalle suunniteltu Sport-lisäosa kertoo geneettisistä ominaisuuksistasi ja yksilöllisestä ravitsemuksesta, jotka huomioimalla saat enemmän irti harjoittelustasi.

Tämä aktiiviselle kuntoilijalle suunniteltu DNA Terveys -testin lisäosa on suunniteltu sinulle, joka haluat tehostaa harjoitteluvastettasi sekä optimoida ruokavaliotasi ja elämäntapojasi paremman kuntotason saavuttamiseksi.


Sport Pro / 120 €

Sport Pro -lisäosa on yhteistyössä olympiatason urheilijoiden kanssa huippu-urheilijoille kehitetty geenianalyysi, jossa perehdytään tärkeimpiin suorituskykyyn, harjoitteluvasteeseen ja palautumiseen olennaisesti vaikuttaviin geeneihin.

Sport Pro -lisäosa yhdessä DNA Terveys -testin kanssa on yksi markkinoiden kattavimpia tietopaketteja, jonka avulla huippu-urheilijan suorituskykyä edistävät tai hidastavat tekijät voidaan huomioida harjoittelussa ja ravitsemuksessa.

DNA Terveys -geenitesti

320€

(sis. alv 24 %)

Miksi valita DNA Terveys -geenitesti?

DNA Terveys -geenitesti antaa sinulle arvokasta tietoa geeniperimästäsi. Testi kattaa monia yleisiä terveysriskejä ja auttaa sinua suojautumaan niiltä. Testissä tarkastellaan geenivariaatioita, jotka voivat vaikuttaa alttiuteesi sairastua useisiin erilaisiin kroonisiin sairauksiin, sekä tärkeimpiä hormoniaineenvaihduntaan liittyviä geenivariaatioita.

Häiriöt hormoniaineenvaihdunnassa voivat aiheuttaa terveydellisiä ongelmia ja haasteita niin naisille kuin miehillekin. Oman hormoniaineenvaihduntaan liittyvän geeniperimän tiedostaminen on hyödyllistä varsinkin naisille, joilla on estrogeenidominanssitiloja kuten endometrioosia, PMS-oireita (premenstruaalisyndrooma), vaihdevuosioireita, tai jos on sairastanut rinta-, kohtu- tai munasarjasyövän tai näitä on ilmennyt suvussa. Miehillä hyvä estrogeeni/ testosteroniaineenvaihdunta vaikuttaa positiivisesti sydänterveyteen ja eturauhassyövän ehkäisyyn.

Testitulokset toimivat yksilöllisenä ja kattavana terveysprofiilinasi, johon sisältyy myös geeniperimääsi perustuvat ruokavalio-, lisäravinne- ja elämäntapasuositukset.

DNA Terveys -geenitestin osa-alueet

Geenitestimme kattavat tärkeimmät terveyteesi liittyvät osa-alueet, joita ovat:

Metylaatio – Metylaatio on prosessi, joka tapahtuu solussa biljoonia kertoja joka minuutti. Metylaatio liittyy erityisesti B-vitamiiniaineenvaihduntaan, ja sen toiminnalla on erittäin suuri merkitys varsinkin soluille, jotka uudistuvat jatkuvasti. Toimiva metylaatio auttaa myös DNA:n korjaamisessa.

Detoksifikaatio – Detoksifikaatio on kehossa olevien haitallisten aineiden muuttamista neutraalimmaksi ja/tai niiden poistamista kehosta, ja se liittyy olennaisesti maksan ja kehon puhdistusjärjestelmän toimintaan.

Tulehdustekijät – Tulehdus eli inflammaatio on kehossa täysin normaali immuuni- eli puolustusreaktio ja olennainen osa kudosten paranemisessa. Kun tulehdukseen vaikuttavat geenit eivät toimi oikein, tulehdusreaktio kehossa jatkuu. Lisääntyvä määrä terveydellisistä ongelmista kuten liikalihavuus, sydänsairaudet, niveltulehdukset ja tulehdukselliset suolistosairaudet on liitetty tutkitusti krooniseen hiljaiseen tulehdukseen.

Hapetusstressi – Hapetusstressi-osio kertoo kehon kyvystä neutraloida vapaita radikaaleja sekä siitä, miten voit tukea kehon luontaista antioksidanttijärjestelmää parhaiten ravinnolla ja lisäravinteilla.

 • Kehon hyvinvointi
  • Metylaatio
  • Detoksifikaatio eli biotransformaatio
  • Tulehdustekijät
  • Hapetusstressi
 • Aineenvaihdunta
 • Tuki- ja liikuntaelimet
 • Ravintotekijät
 • Hormoniaineenvaihdunta

Geenitestit

DNA Terveys

Kattaa monia yleisiä terveysriskejä ja auttaa sinua suojautumaan niiltä.

Tutustu testiin!Tilaa DNA Terveys »

Geenitestit

DNA Lisäosat

Jo 12 erillaista lisäosaa saatavilla DNA Terveys -geenitestiin, Lue lisää!

Tutustu lisäosiin!Tilaa DNA Terveys »

Verikoeanalyysit

Verikoeanalyysi

Verikoeanalyysissä tulkitsemme tärkeimmät verikoetuloksesi käytännönläheisesti.Tutustu palveluun!Tilaa Analyysi tästä »

Verikoeanalyysit

Verikoeanalyysi

Verikoeanalyysissä tulkitsemme tärkeimmät verikoetuloksesi käytännönläheisesti.Tutustu palveluun!Tilaa Analyysi tästä »