Haluatko elää pidempään?

Amerikkalainen tutkimus vahvistaa pitkän elämän salaisuuden.

Uusi tutkimus osoittaa, että terveellisen ruokavalion noudattaminen alensi kokonaiskuolleisuutta jopa 20 %. Tutkimukseen osallistui yli 75 000 naista ja yli 44 000 miestä 36 vuoden aikana. Tämän laajan seurantatutkimuksen mukaan sitoutuminen noudattamaan terveellisiä ruokailutottumuksia pitkällä aikavälillä johti pienempään kuolemanriskiin yleisesti ja laski kuolleisuutta sydänsairauksiin, syöpään, keuhkosairauksiin ja erityisesti hermostoa rappeuttaviin sairauksiin.

Osallistujat noudattivat tutkimuksen aikana yhtä neljästä terveellisestä ruokavaliosta. Yhtenäistä näille neljälle terveelliselle ruokavaliolle oli, että ne kaikki sisälsivät suuria määriä kasviperäisiä ruokia, kuten vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä, palkokasveja ja täysjyväviljoja. Ruokavalioissa oli vähemmän valkaistuja viljatuotteita, lisättyä sokeria, epäterveellistä natriumia, punaista ja prosessoitua lihaa. Tämän tutkimuksen havainnot tukevat jo aikaisemminkin todettua tosiseikkaa siitä, miten suuri merkitys ruokavaliolla on terveydelle. Ensimmäinen ja todennäköisesti helpoin askel matkalla kohti terveellisempää elämää alkaa ruokakaupasta. Jos haluat todella optimoida ruokavaliosi, sinun kannattaa selvittää oma geeniperimäsi, jotta voit suunnitella juuri sinulle yksilöllisen ja sopivan ruokavalion huomioiden yksittäiset mieltymykset ja tottumukset.

Nordic Genexin DNA Terveys-testillä saat kaiken tämän tiedon ja paljon muutakin sen lisäksi. Tarjoamme myös henkilökohtaista konsultointipalvelua tarpeidesi mukaan.

JAMA( Journal of the American Medical Association)

https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/article-abstract/2800411

Tutkijat päättelivät, että erilaisten terveellisten ruokailutottumusten parempi noudattaminen voitiin yhdistää johdonmukaisesti pienempään ennenaikaiskuolleisuuden riskiin. Nämä havainnot tukevat amerikkalaisten ruokavalio-ohjeiden (Dietary Guidelines for Americans) suosituksia, joiden mukaan useita terveellisiä ruokailutottumuksia voidaan mukauttaa yksilöllisiin ruokaperinteisiin ja mieltymyksiin.

Kysymyksiä ja vastauksia unesta