DNA lisäosat

DNA Terveys-lisäosat

Täydennä DNA Terveys -testiäsi lisäosilla.

DNA Terveys-lisäosat antavat yksilöllistä tietoa juuri sinua kiinnostavista osa-alueista. Tilaa DNA Terveys-lisäosat tilauksesi yhteydessä verkkokaupasta tai jälkikäteen sähköpostitse info@nordicgenex.com


Yliherkkyys
/ 50 €

Lisäosassa tarkastellaan geenivariaatioitasi, jotka tutkimusten mukaan altistavat mm. myrkkyjen, kemikaalien ja homeen vaikutuksille.

Geeniperimälläsi on olennainen vaikutus yliherkkyyksiin. Tyypillisimmin yliherkkyydet ilmenevät ihon tai limakalvojen oireiluna. Lisäksi yliherkkyyteen liitetään neurologisia oireita, kuten päänsärky, huimaus, väsymys ja erilaiset kiputilat. Yliherkkyys- lisäosassa tutkimme niitä geenivariaatioitasi, jotka vaikuttavat kehosi puolustus- ja säätelyjärjestelmiin.


Keliakia / 50 €

Lisäosassa tutkitaan geenivariaatioita, joiden on tutkimusten mukaan todettu lisäävän keliakiaan sairastumisen riskiä.

Keliakia ilmenee pääasiassa suolistossa, mutta joskus se voi ilmetä myös iholla. Keliakia voi olla oireeton jopa vuosia, tai se voi aiheuttaa oireilua jossain vaiheessa elämää. Keliakia ei aiheudu ainoastaan yhdestä, yksittäisestä geenivariaatiosta. Sen vuoksi tutkimme useita eri geenivariaatioita, joilla on tutkimusten mukaan todettu keliakian riskiä lisääviä vaikutuksia.


Hormoniaineenvaihdunta / 50 €

Lisäosassa perehdytään estrogeeni- ja testosteroniaineenvaihduntaan, joilla on erittäin suuri vaikutus terveyteen niin naisilla kuin miehillä.

Häiriöt hormoniaineenvaihdunnassa sekä epäterveelliset elämäntavat, ikä ja ympäristötekijät voivat aiheuttaa hormonitasojen muutoksia. Hormonitasojen muutokset puolestaan voivat aiheuttaa erilaisia oireita ja terveydellisiä ongelmia.

Tämä lisäosa sisältyy automaattisesti DNA Terveys testiin eli tilatessasi DNA Terveys-testin, sinun ei tarvitse tilata tätä erikseen.


Rasva- ja sokeriaineenvaihdunta / 50 €

Lisäosan avulla saat suosituksia juuri sinulle parhaiten sopivien rasvojen ja hiilihydraattien määrästä ja laadusta.

Aineenvaihdunnassa ravintoaineitasi muokataan saadaksesi energiaa ja rakennusaineita solujesi käyttöön. Rasva- ja sokeriaineenvaihdunta ovat vahvasti sidoksissa toisiinsa. Niiden tasapainon järkkyminen voi johtaa erilaisiin häiriötiloihin, kuten painon nousuun ja siihen liittyviin ongelmiin.


Farmakogenetiikka / 80 €

Farmakogenetiikan lisäosa sisältää geeniperimääsi pohjautuen lääkevasteet yleisimmille lääkeaineille.

Lääkkeiden metabolia elimistössä voi vaihdella yksilötasolla huomattavasti. Jotkin lääkkeet voivat vaikuttaa nopeammin tai hitaammin, ja joillakin lääkkeillä voi olla suuriakin sivuvaikutuksia. Saat testistä hyödyllistä tietoa, jonka avulla voit varmistaa lääkärisi kanssa lääkkeiden soveltuvuuden juuri sinulle.


APOE, Alzheimerin taudin riski / 50 €

Tämä lisäosa antaa arvokasta tietoa rasva-aineenvaihduntaan liittyvistä geeneistäsi, joilla on olennaisin rooli alttiudessa Alzheimerin taudin syntyyn.

Alzheimerin tauti on yleensä hitaasti ja tasaisesti etenevä muistisairaus, jonka oireet aiheutuvat tiettyjen aivoalueiden vaurioista. Alzheimerin tauti voi puhjeta myös elintapasairautena tai vakavan päähän kohdistuvan iskun seurauksena, vaikka sinulla ei olisikaan epäedullista geenivariaatiota. Vaikka sairastumisen tarkkaa syytä ei tiedetä, niin on kuitenkin huomattu, kuinka terveellisillä elämäntavoilla voi olla vaikutusta taudin ennaltaehkäisyssä.


Ihoterveys / 50 €

Tämän lisäosan avulla saat omaan geeniperimääsi perustuvia ihoterveyttäsi tukevia hoito- ravinto- ja lisäravinnesuosituksia.

Saat raportissa selkeän analyysin ihosi hyvinvointiin liittyvistä ja huomioitavista seikoista. Raportti sisältää myös yksilölliset, ihoterveyttäsi tukevat ravinto- ja lisäravinnesuositukset.


Immuniteetti / 50 €

Tällä lisäosalla saa tietoa siitä, miten voit tukea omaa immuunipuolustusjärjestelmääsi ja vahvistaa vastustuskykyäsi elämäntavoilla ja oikeanlaisella ravinnolla.

Geenit ohjaavat immuunijärjestelmän toimintaa. Testissä tarkastellaan geenivariaatioita, joilla on todettu yhteys immuunipuolustusjärjestelmäsi toimintaan, eli siihen, miten vastustuskykysi toimii ja suojaa sinua erilaisilta toksiineilta, viruksilta sekä muilta haitallisilta mikro-organismeilta. Tästä testistä saamiesi yksilöllisten suositusten avulla voit tukea immuunijärjestelmääsi sen taistelussa taudinaiheuttajia vastaan.


Silmäterveys / 50 €

Silmien terveystestissä tutkimme geenisi, joiden toiminta tutkitusti liitetään erinäisiin yleisimpiin silmäsairauksiin.

Testistä saamiesi yksilöllisten suositusten perusteella voit muuttaa elämäntapojasi paremmin silmäterveyttäsi tukeviksi. Opit mm. millaisella ravinnolla ja ravintolisillä parannat ja ylläpidät silmiesi terveyttä. Suosittelemme sinun jakavan testituloksesi myös henkilökohtaisen silmälääkärisi kanssa, jolloin hän voi huomioida geneettisen perimäsi silmäterveytesi hoidossa.


Vitamiinit ja mineraalit / 80 €

Tiedätkö, kuinka geeniperimäsi vaikuttaa kykyysi hyödyntää ravinnosta ja lisäravinteista saamiasi vitamiineja ja mineraaleja?

Testissä käydään läpi, miten pystyt geeniperimäsi myötä luontaisesti hyödyntämään ravinnosta ja lisäravinteista saatavia eri vitamiineja ja mineraaleja. Testin lisäksi suosittelemme verikoeanalyysin tekemistä nykytilanteen kartoittamiseksi.


Sport / 80 €

Sport -lisäosa kertoo geneettisistä ominaisuuksiasi ja sinulle optimaalisesta ravinnosta.

Voit hyödyntää tietoa mm. harjoitteluvasteesi tehostamisessa. Sport- lisäosa yhdessä DNA Terveys -testin kanssa on paras kokonaisuus sinulle, jos haluat mahdollisimman kattavan tietopaketin terveyteesi ja suorituskykysi kohottamiseen ja ylläpitämiseen. Tätä testiä suosivat myös huippu-urheilijat.


Histamiini / 80 €

Histamiinitestin avulla voit valita oikeanlaisen ruokavalion ja lisäravinteet mahdollisen histamiini-intoleranssin aiheuttamien oireiden lievittämiseksi.

Histamiini on elintärkeä välittäjäaine aivoissa ja se säätele mm. tulehduksia, mahahapon eritystä ja hermoston toimintaa. Histamiinitasapaino on tärkeä, koska epätasapaino voi aiheuttaa mm. allergioita, migreenipäänsärkyä, nokkosihottumaa, psoriasista, kohonnutta mahahapon eritystä, astmaa ja matalaa verenpainetta. Geneettisillä ominaisuuksilla on merkittävä vaikutus siihen, miten hyvin kykenet pilkkomaan histamiinia.


Voit tilata lisäosia DNA Terveys -testin tilauksen yhteydessä verkkokaupastamme myös/tai jälkikäteen sähköpostitse info@nordicgenex.com . (Huom! Aikaisemmin otetun testin referenssinumero nopeuttaa tilausprosessia.)

DNA Terveys -geenitesti

320€

(sis. alv 24 %)

Miksi valita DNA Terveys -geenitesti?

DNA Terveys -geenitesti antaa sinulle arvokasta tietoa geeniperimästäsi. Testi kattaa monia yleisiä terveysriskejä ja auttaa sinua suojautumaan niiltä. Testissä tarkastellaan geenivariaatioita, jotka voivat vaikuttaa alttiuteesi sairastua useisiin erilaisiin kroonisiin sairauksiin, sekä tärkeimpiä hormoniaineenvaihduntaan liittyviä geenivariaatioita.
Häiriöt hormoniaineenvaihdunnassa voivat aiheuttaa terveydellisiä ongelmia ja haasteita niin naisille kuin miehille. Oman hormoniaineenvaihduntaan liittyvän geeniperimän tiedostaminen on hyödyllistä varsinkin naisille, joilla on estrogeenidominanssitiloja, kuten endometrioosia, PMS-oireita (premenstruaalisyndrooma), vaihdevuosioireita tai jos on sairastanut rinta-, kohtu- tai munasarjasyövän tai jos näitä on ilmennyt suvussa. Miehillä hyvä estrogeeni/ testosteroniaineenvaihdunta vaikuttaa positiivisesti sydänterveyteen ja eturauhassyövän ehkäisyyn.

Testitulokset toimivat yksilöllisenä ja kattavana terveysprofiilinasi, johon sisältyy myös geeniperimääsi perustuvat ruokavalio-, lisäravinne- ja elämäntapasuositukset.

DNA Terveys -geenitestin osa-alueet

Geenitestimme kattavat tärkeimmät terveyteesi liittyvät osa-alueet, joita ovat:

Metylaatio – Metylaatio on prosessi, joka tapahtuu solussa biljoonia kertoja joka minuutti. Metylaatio liittyy erityisesti B vitamiiniaineenvaihduntaan ja sen toiminnalla on erittäin suuri merkitys varsinkin soluille, jotka uudistuvat jatkuvasti. Toimiva metylaatio auttaa myös DNA:n korjaamisessa.

Detoksifikaatio – Detoksifikaatio on kehossa olevien haitallisten aineiden muuttamista neutraalimmaksi ja/tai niiden poistamista kehosta ja se liittyy olennaisesti maksan ja kehon puhdistusjärjestelmän toimintaan.

Tulehdustekijät – Tulehdus eli inflammaatio on kehossa täysin normaali immuuni- eli puolustusreaktio ja olennainen osa kudosten paranemisessa. Kun tulehdukseen vaikuttavat geenit eivät toimi oikein, tulehdusreaktio kehossa jatkuu. Lisääntyvä määrä terveydellisistä ongelmista kuten liikalihavuus, sydänsairaudet, niveltulehdukset ja tulehdukselliset suolistosairaudet on liitetty tutkitusti krooniseen hiljaiseen tulehdukseen.

Hapetusstressi – Hapetusstressiosio kertoo kehon kyvystä neutraloida vapaita radikaaleja sekä siitä, miten voit tukea kehon luontaista antioksidanttijärjestelmää parhaiten ravinnolla ja lisäravinteilla.

 • Kehon hyvinvointi
  • Metylaatio
  • Detoksifikaatio eli biotransformaatio
  • Tulehdustekijät
  • Hapetusstressi
 • Aineenvaihdunta
 • Tuki- ja liikuntaelimet
 • Ravintotekijät
 • Hormoniaineenvaihdunta