”Miehet on mörököllejä eikä terveysongelmista paljon puhuta?”

Näin kai se kärjistettynä on.

Jaamme tässä linkin lääkäri Jarmo Karpakan artikkeliin, jossa hän käsittelee miehen terveyttä hyvin avoimesti ja myös osittain omakohtaisten kokemuksien kautta. Artikkeli kannattaa lukea läpi ajatuksella.

Muutama kommentti artikkeliin liittyen näin pohjustuksena. Artikkelissa käsitellään kahta hyvinkin tärkeää miesterveyteen liittyvää osa-aluetta, jotka molemmat ovat suurimmalle osalle miehistä hankala puheenaine.

Aloitetaan sydänongelmista. Sydämen toimintaan liittyviä ongelmia monesti vähätellään ja oudot tuntemukset esim. rintakehän alueella kuitataan lihaskrampeiksi tai jotakin muuta vastaavaa. Sydänoireet on kuitenkin otettava vakavasti ja toiminnalliset häiriöt voivat johtua perinnöllisten tekijöiden lisäksi usein epäedullisista elämäntavoista kuten huonosta ravitsemuksesta, tupakoinnista, alkoholista ja vähäisestä liikunnasta stressiä unohtamatta.

Toinen Jarmo Karpakan esille tuoma aihe on seksi ja seksuaalisuutta koskevat asiat. Miesten on usein hankala keskustella näistä kavereiden kanssa puhumattakaan lääkäreiden kanssa. Ongelmia ja haasteita haudotaan omassa mielessä yksikseen. Kuten Jarmo hyvin totesi, ”mies voi ajatella, että jos penis ei seiso, niin ei ole mies eikä mikään.” Miehen seksuaalisuuteen ja kyvykkyyteen vaikuttavat monet asiat. Elämäntapoihin liittyen edelleenkin liikunta, ruokavalio, alkoholi, tupakointi ja ylipaino ovat keskeisessä roolissa. Lisäksi tietyt lääkkeet voivat vaikuttaa mieskuntoon. Biologisella puolella taas ikääntymisen myötä esiin tulevat hormonaaliset tekijät eli muutokset esim. hormoniaineenvaihdunnan saralla.

Jos nämä aihealueet kiinnostavat sinua, tutustu Nordic Genexin geenitesteihin, joiden avulla opit ymmärtämään omat geneettiset vahvuutesi ja riskitekijäsi. Elämäntapamuutoksia on helpompi suunnitella kun tiedät, mitkä ”pelikortit” sinulle on jaettu. Ja mikä parasta, saat raporteistamme myös käytännönläheisiä suosituksia ja ohjeita, miten tukea terveyttäsi ja hyvinvointiasi parhaalla mahdollisella tavalla oman ainutlaatuisuutesi huomioiden. Tarjoamme myös henkilökohtaista konsultointia sitä haluaville. Parhaiten pääset eteenpäin erittäin kattavalla DNA Terveys -geenitestillä, jota voit täydentää haluamillasi lisäosilla joko saman tien tai myöhemmin. Näytteenotto tapahtuu helposti syljestä kotiin toimitettavalla näytteenottovälineellä. Ja muistathan, että geenitesti on kertainvestointi, jota hyödyntämällä voit saada paljon terveitä lisävuosia elämääsi.

Jarmo Karpakan artikkelin voit lukea kokonaisuudessaan osoitteessa tästä!

Jos sinua kiinnostaa, miten voimme auttaa sinua, tutustu palveluihimme www.nordicgenex.com ja ota rohkeasti yhteyttä.

 

Ylipaino – mielen heikkoutta vai genetiikkaa?