Ovatko kolesteroliarvosi koholla yli yleisten suositusten?

Tiesitkö, että kolesteroli ei välttämättä olekaan suurin sydän- ja verisuoniterveyden riskitekijä.

Tuore tutkimus osoitti tulehduksen olevan kolesterolia merkittävämpi riskitekijä. Tieteen Kuvalehdessä julkaistun artikkelin mukaan tutkimuksessa analysoitiin kolmen laajan tutkimuksen tuloksia. Tutkimuksissa oli selvitetty eri hoitomenetelmien vaikutusta 31 245 potilaan verenkiertohäiriöihin. Kaikki osallistujat paransivat kolesteroliarvojaan statiinilääkkeellä.

Kun tutkimukset alkoivat, osallistujien verestä määritettiin kolesterolipitoisuuksien lisäksi C-reaktiivisen proteiinin (CRP) määrä. Maksa tuottaa tätä proteiinia enemmän, kun elimistö on tulehdustilassa. Kaikissa kolmessa tutkimuksessa tultiin siihen tulokseen, että normaalia suurempi CRP-arvo on kolesterolia merkittävämpi sydän- ja verisuonitautien riskitekijä. CRP-arvo mittaa kehon tulehdustilaa ja peilaa sitä, minkälainen tulehdustila kehossa on. Tämä ns. hiljainen tulehdus voi olla epäedullisten elintapojen aiheuttama, mutta voi olla myös geeniperimästä johtuvaa, jolloin tulisi kiinnittää erityistä huomiota ruokavalioon ja elintapoihin.

Selvittämällä geeniperimäsi Nordic Genexin DNA Terveys -geenitestillä, saat erinomaista tietoa siitä, mitkä sinun perinnöllinen alttiutesi on hiljaiselle tulehdukselle ja miten voit ennaltaehkäistä sitä ja siitä johtuvia terveyden riskitekijöitä. Tarjoamme myös henkilökohtaista konsultointipalvelua tarpeidesi mukaan.

Artikkeli löytyy tästä linkistä!

Ylipaino – mielen heikkoutta vai genetiikkaa?