Suolisto­terveystestit

Suolistoterveys 1

Suolistoterveys 2

Gut Microbiome-suolistoterveys­testit

Suolistosi mikrobiomi vaikuuttaa yleisterveyteesi joko sitä parantavasti tai heikentävästi. Vaikutus riippuu siitä, millaisia bakteereja suolistossasi asustaa.

Suolistoterveystestit osaksi hyvinvointia. Monimuotoinen ja tasapainoinen mikrobiomi voi auttaa useiden sairauksien ennaltaehkäisyssä. Näistä esimerkkinä ovat metaboliset sairaudet, kuten liikalihavuus ja tyypin 2 diabetes, ruoansulatusongelmat, suolistosairaudet, autoimmuunisairaudet ja jopa sydänsairaudet.

Suolistomikrobiomin koostumukseen vaikuttavat useat eri tekijät, kuten ruokavalio, lääkkeet, erilaiset sairaustilat, elämäntavat sekä ympäristötekijät.
Suolistoterveystestillä selvität mitkä bakteerit elävät suolistossasi, kuinka paljon niitä on ja miten ne vaikuttavat kehoosi.
Näyte analysoidaan bakteeriesi DNA:sta uusinta tekniikkaa käyttämällä. Testitulos osoittaa, ovatko ravitsemuksesi ja suolistosi ekosysteemi tasapainossa, vai voisitko parantaa suolistosi bakteerikoostumusta ruokavaliomuutoksilla.

Miten suolistoterveystesti tehdään

Testin ottaminen on helppoa. Saat näytteenottovälineet ohjeineen suoraan kotiisi muutaman päivän kuluessa tilauksesi tekemisestä. Näyte otetaan ulosteesta. Voit lähettää näytteen takaisin meille samalla postituslaatikolla. Saat tuloksesi n. 3 vkon päästä näytteesi saavuttua meille. Tulokset ladataan palvelimeltamme sinulle toimitetun sähköpostilinkin sekä salasanan avulla.
Tulosraportti kertoo suolistosi mikrobiomin tilasta. Halutessasi diagnoosin oireillesi, sinun tulee konsultoida lääkäriä. Raportti ei korvaa käyntiä lääkärillä eikä lääkärin neuvoja tai palveluita.
Suosittelemme uusintatestiä n. 4-6 kk päästä, mikäli teet korjaavia muutoksia ruokavalioosi. Suolistoterveystesti 1 sisältää yhden testin ja Suolistoterveystesti 2 pitää sisällään 2 testiä, joista jälkimmäinen on ns. kontrollitesti, jolla nähdään mahdolliset muutokset mikrobiomissasi ravinto- ja elämäntapamuutosten jälkeen.
Nordic Genex -palvelut

Ammattilaiset apunasi

Tulkintapalveluja ja neuvontaa löydät helposti joko suoraan meiltä tai verkostoomme kuuluvilta koulutetuilta ammattilaisilta, joihin kuuluu lääkäreitä ja ravintoterapeutteja.