BioAge

BioAge - Biologinen ikätesti

Biologisella ikätestillämme analysoidaan epigeneettistä biologista ikää suhteessa kronologiseen ikään eli sitä, minkä ikäinen kehosi on suhteessa perinteisellä tavalla laskettuun ikään.

Mittaamme testianalyysissamme, miten ja missä tietyt metyyliryhmät ovat modifioineet DNA:tasi, ja tarkastelemme sitten korrelaatiomalleja yli 1 000 epigeneettisessä markkerissa todellisen biologisen ikäsi arvioimiseksi. BioAge-testin analyysi tehdään laboratoriossa sylkinäytteestä, joka otetaan helposti kotiin toimitettavalla näytteenottovälineellä.

285€

(sis. alv 24 %)

Epassi Hyvinvointi

Epassi Hyvinvointi kannustaa pitämään huolta itsestäsi. Nyt voit ostaa esim.  BioAge -biologisen ikätestin Epassilla!

Mikä on BioAge - Biologinen ikätesti?

Kyseessä ei ole perimään liittyvä geenitesti, vaan metylaatioanalyysi, jolla biologista ikääsi mitataan DNA-metylaatiokellon avulla. DNA:n metylaatiolla tarkoitetaan DNA:han kohdistuvaa reaktiota eli metyyliryhmien (-CH3) liittymistä tai substituutiota yhdisteeseen. Tämä prosessi säätelee geenien transkriptiota eli ilmentymää (onko geeni pois päältä vai ei). Biologisen iän on osoitettu ennustavan vahvasti tulevaisuuden terveydentilaa ja elinikää. Mutta mikä parasta, geenien ilmentymään ja sen myötä testitulokseen voi vaikuttaa elintavoilla eli tekemällä muutoksia, jotka tukevat terveydentilaasi.

Kyseessä ei ole perimään liittyvä geenitesti, vaan metylaatioanalyysi, jolla biologista ikääsi mitataan DNA-Metylaatiokellon avulla. DNA metylaatiolla tarkoitetaan DNA:han kohdistuvaa reaktiota eli metyyliryhmien (-CH3) liittymistä tai substituutiota yhdisteeseen. Tämä prosessi säätelee geenien transkriptiota eli ilmentymää (onko geeni pois päältä, vai ei). Biologisen iän on osoitettu ennustavan vahvasti tulevaisuuden terveydentilaa ja elinikää. Mutta mikä parasta, geenien ilmentymään ja sen myötä testitulokseen voi vaikuttaa elintavoilla eli tekemällä muutoksia, jotka tukevat terveydentilaasi.

Tulokset voivat auttaa sinua ymmärtämään, mitkä ovat tärkeimmät ikääntymiseesi vaikuttavat tekijät. Testiraportissa analysoidaan eniten biologiseen ikääsi negatiivisesti vaikuttava riskitekijä, ja tämän lisäksi saat myös muista tärkeimmistä riskitekijöistä tiedon havainnollisessa ja selkeässä muodossa.

Miksi BioAge-testaus kannattaa?

Biologisen iän mittaus kannattaa, sillä sen on osoitettu ennustavan hyvin terveydentilan ylläpitoa ja eliniän pituutta (Lu Horvath, 2018). BioAge-testaus mahdollistaa toiminnallisten markkereiden tarkastelun suurten epidemiologisten kliinisten tutkimusten biomarkkeridataan perustuen. Esimerkiksi 7,5 vuoden nousu suhteessa kronologiseen ikään voi vähentää merkittävästi elinvuosia. Vastaavasti 7,5 vuotta alhaisempi biologinen ikä suhteessa kronologiseen ikään voi antaa elinvuosia merkittävästi lisää.

Biologisen iän selvittäminen ja seuranta voivat auttaa sinua näkemään muutokset ajan myötä ja ymmärtämään, miten ruokavaliolla, elämäntapojen muutoksilla ja ikääntymistä hidastavilla hoidoilla on vaikutusta ikääntymisvauhtiisi. Olemme kouluttaneet terveysalan ammattilaisia, jotka ovat valmiina auttamaan sinua määrittelemään terveyttäsi tukevia elämäntapoja, joilla voit vaikuttaa elämänlaatuusi, terveydentilaasi ja sen myötä myös biologiseen ikääsi. 

Geenitestit

DNA Terveys

Kattaa monia yleisiä terveysriskejä ja auttaa sinua suojautumaan niiltä.

Tutustu testiin!Tilaa DNA Terveys »

Geenitestit

DNA Lisäosat

Jo 12 erillaista lisäosaa saatavilla DNA Terveys -geenitestiin, Lue lisää!

Tutustu lisäosiin!Tilaa DNA Terveys »

Verikoeanalyysit

Verikoeanalyysi

Verikoeanalyysissä tulkitsemme tärkeimmät verikoetuloksesi käytännönläheisesti.Tutustu palveluun!Tilaa Analyysi tästä »

Verikoeanalyysit

Verikoeanalyysi

Verikoeanalyysissä tulkitsemme tärkeimmät verikoetuloksesi käytännönläheisesti.Tutustu palveluun!Tilaa Analyysi tästä »